East Weekend Fest – Bor, Srbija

Najava konferencije ”East Weekend Fest” (preuzeto sa bloga Miloja Sekulića)

Udruženje građana „Istok” iz Bora, organizuje 7. i 8. maja 2011. u Boru regionalni radno-prijateljski susret internet korisnika koji imaju svoje veb sajtove ili pišu blogove, kao i korisnika društvenih meža Twitter i Facebook pod nazivom “East Weekend Fest” www.eastweekendfest.com Za razliku od drugih skupova posvećenih internetu koji se održavaju ovih dana naglasak neće biti na veb tehnologijama nego prvenstveno na društvenim i sociološkim posledicama koje one, uz raširenu upotrebu interneta, donose.

Jedan od ciljeva manifestacije je popularizacija interneta i privlačenje novih korisnika, tako što će se putem zanimljivih tema, uz pomoć brojnih javnih ličnosti i IT stručnjaka demonstrirati načini na koje internet briše granice među državama i razlike (verske, političke, kulturne i sve druge) među ljudima.

Crkva i internet” je tema zbog koje su organizatori posebno ponosni. Iako je Srpska pravoslavna Crkva organizacija koja je na internetu još od 1998-e, ovo je prvi put da njeni predstavnici učestvuju na jednom IT okupljanju i to čini prvi EWF na neki način istorijskim. Otac Milenko Bajić uređuje sajt Crkvene Opštine borske i jedan je od osnivača udruženja građana “Istok” kao i član Organizacionog odbora EWF-a.

Na panel diskusiji “Javne ličnosti i društvene mreže” potražiće se odgovor na pitanje zašto neke javne ličnosti koriste društvene mreže. Da li im takav način komunikacije sa “običnim ljudima”, pomaže u karijeri, da li je u pitanju neka vrsta egzibicionizma ili su razlozi potpuno isti kao i svima drugima – vole i osećaju potrebu da prošire svoj komunikacijski krug. Pozvani su i većinom potvrdili prisustvo: Gordana Čomić potpredsednica Skupštine Srbije, Ivanu Banfić pevačica iz Hrvatske, poznati muzičar Marčelo i glumac i bivši ministar kulture Branislav Lečić.

Tokom ove manifestacije kroz gostovanje istaknutih aktera, biće predstavljena IT scena u Rumuniji danas i prezentovane mogućnosti za zaradu ako se koristi veb servis “Naslovi internet kliping” www.naslovi.net/kliping Pažnju učesnika će sigurno privući tema “16+” u okviru koje će se govoriti o prisustvi seksa na internetu. Dvodnevno druženje u Boru završava se panelom “Politika i internet” tokom koga će politički analitičari i internet stručnjaci diskutovati na teme: “Koliko ono što se piše na blogovima i društvenim mrežama ima uticaj na politička dešavanja?” i “Da li političke stranke na pravi način vode svoje internet kampanje?“.

Manifestacija je nastala iz želje i potrebe da se popuni praznina koja postoji u delu godine kada su u pitanju IT manifestacije ovakvog karaktera kao i da se očuva imidž grada Bora kao “najblogerskijeg” u zemlji.

Dodatak Huge Medie

Ovim tekstom želimo da pružimo informacije o East Weekend Festu. Nećemo učestvovati u događaju kako smo svi na drugim mestima Srbije i Evrope tog vikenda. Momci i devojke udarnici – napred.

Ostavi komentar