Hackaton – pobedi sistem

Hackaton

Svakog dana nastane milion ideja. Od milion ideja, mali broj započne svoj život. A tek par njih dostigne zrelost.

Ovogodišnji Hackaton u okviru TechCrunch Distrupt-a je pokazao da jednostavne ideje uspevaju.

Osmišljen kao događaj koji privlači sve ljude od tehnike (bili oni programeri, dizajneri, IT specijalisti) spremne da naprave proizvod ili uslugu ili aplikaciju za 24 časa – Hakaton je mesto gde treba biti.

Posle 24 časa programiranja mora i da se odmori

Ove godine će se održati na više mesta u svetu (pored Njujorka u San Francisku i Penkingu) i pored učešća, dobrog provoda (vrhunski programeri željni takmičenja) moguće je dobiti i posao. Ako i ideja nije dobila podršku žirija, lovci na talente su se razleteli među ekipom na licu mesta.

Timovi

Od 104 prijavljena tima, 6 je dobilo priznanje za originalnost, funkcionalnost kao i isplativost. I ostali su dobili stvari možda ne tako očigledne. Pored žirija, na takmičenju su bili pored “lovaca na talente” i investitori, kako poslovni anđeli tako i velike zverke.

Aplikacija za pred-naručivanje kafe iz omiljenog kafića je pravi hit koji samo čeka Starbucks lanac kafea.

Favorit

Naš favorit Hakatona je Dispatch.io i ekipa Nick Stamas, Jesse Lamb i Alex Godin. Ideja je jednostavna. Svi Cloud servisi smeštaju podatke i tako postoji mnogo raznih “oblaka” sa vašim podacima, jer se ne fokusirate samo na jedan servis, kako niko nema savršeno rešenje. Plan Dispatch.io-a je da unifikuje interfejs i omogući korisnicima da pristupe raznim servisima kroz jedinstveni interfejs. Brilijantno i jednostavno. Doduše uz malo više hakova.

Zvezda ovog tima je 17-godišnji Aleks Godin – samouki programer i veoma raznovrsni preduzetnik.

Više informacija o ovoj i drugoj strani Hakatona na oficijelnom blogu nacionalnog domena Crne Gore .Me.

Ostavi komentar