Znanje i investicije… nakon 4 godine

Google AdWords partnerski sertifikat

Kada smo započinjali 2008.godine (kako to naš Srđan Erceg voli da kaže – nekoliko nedelja pre nego što su braća Lehman propala sa početkom ekonomske krize u najbolje vreme za biti u ovom poslu) pala je odluka da srž (eng. core) biznis bude online oglašavanje. Kako je jedina platforma u to vreme (Google AdWords) omogućavala široki spektar mogućnosti i slobodu otpimizacije – odlučili smo se taj put.

Nama je to itekako odgovaralo kako vučemo korene iz inženjerstva i realno opipljivih stvari – te nam je Google “legao” prirodno. Glavni cilj za svakog u kompaniji je znanje ovog sistema iz više razloga: polivalentnost (svi znaju platformu i mogu da preuzmu posao), deljenje znanja (svako ima uvid u nove promene i upoznaje kolege) i iskustvo.

Krenili smo sa tri sertifikovane osobe za Search oglašavanje koje su u tom trenutku radile: Nikola Barać, Srđan Erceg i Ivan Rečević.

Tokom vremena dolazili su novi ljudi i širenje sertifikacija sa svakom novom osobom. U ovom trenutku sertifikati su obnovili originalni profesionalci i njima su se pridružili u Search oglašavanju: Milan Jovanović, Aleksandro Hajtl, Jelena Lukić (uz dodatni sertifikat i za Display oglašavanje) i Branko Žuljević.

Pored AdWordsa uspešno smo se izborili i sa zvaničnim ispitom za  Analitiku  (Nina Kostić i Ivan Rečević) tako da agencija nudi zatvoreni krug vođenja kampanja i konstantne optimizacije i podizanja ROIa klijenata.

Ispiti i sertifikati pružaju klijentima sigurnost da će svaka kampanja imati najviši nivo usluge koja je merljiva i potkrepljena pravilno uloženim novcem. Na kraju dana stvari se svode na realno postavljanje strategije i puta kojim će kompanija ići. Tokom vremena nove usluge i servisi su se nadovezivali, prodavali, gasili i kreirale nove inicijative.

Da li smo dobro odabrali? Vreme pokazuje da je najbolja investicija – investicije u ljude.

2 thoughts on “Znanje i investicije… nakon 4 godine

  1. Svaka cast na uspehu. 🙂

    Šta za Huge Meda-ju predstavlja investiranje u ljude?

  2. Hvala. Investiranje u ljude predstavlja vreme, mogućnosti koje stoje ispred svakog zaposlenog da ih iskoristi pored sa poslom kojim se bavi.

Ostavi komentar