IAB baneri u Srbiji

Primer Frikom IAB Display Rising Stars banera na portalu b92.net/superzena (300x1050)

Primer Frikom IAB Display Rising Stars banera na portalu b92.net/superzena (300×1050)

Nakon prve kampanje (Frikom) na ovim prostorima sa IAB banerima (Display Rising stars – 300x1050px) možemo reći da stvari idu sjajno. Ako ste se ikada pitali da li baner slepilo može da se prevaziđe i da se posetioci web sajtova zadrže na vašoj reklami i da se bave istom – odgovor je – DA! MOGU! (da biste videli baner u akciji kliknite ovde).

Razni, do sada primenjivani formati u Display oglašavanju (takover, expandable, …) su imali određene rezultate i na neki način su se ustalili na srpskom tržištu. Sada, već nakon godinu dana eksperimentisanja na drugim tržištima došli smo do rešenja banera koje prevazilazi tzv baner slepilo, koji angažuje korisnika, ne narušava mu kretanje kroz web sajt a sa druge strane omogućava kompletnu analitiku ponašanja korisnika, banera, elemenata unutar banera.

Uvek je pitanje da li klijent želi informacije o otvorenoj stranici i gledanjima banera ili želi nešto više.

Da bismo pokazali punu snagu Display oglašavanja uveli smo dinamičke elemente u baner kao i analitiku. Pored informacije o odlascima na web sajt klijenta, unutar banera smo uveli i elemente sa Twittera, bloga ili Facebooka kako bi se posetioci informisali o najnovijim aktivnostima.

Video blok omogućava praćenje interesovanja posetioca kao i koliko puta je video pokrenut, zaustavljen i odgledan do kraja. Uz ove osnovne stvari dostavljamo i strukturu posetilaca (lokacija, vreme, statistike poseta).

Cilj nam je da aktiviramo posetioca web sajta na kome imamo kretivno rešenje interakcijom i neometanim korišćenjem sadržaja na stranici.

2 thoughts on “IAB baneri u Srbiji

  1. Super! Lepo izgleda – ovo bi bio Portrait format, zgodan za kombinovanje in-banner RM elemenata (eto ga inpage video, “filmstrip” momenat, social feed…) IAB ga je “ratifikovao” pocetkom 2011. ali je fenomenalno sto je konacno stigao kod nas! Svaka cast, bice tu dobrih interactions rezultata! 😀

Ostavi komentar